Kesejahteraan Keluarga Bermula Dari Si Ibu...

Monday, 23 February 2015

Set Menyusu Bajet


Dah la luka bersalin baru je baik,
Baju, pampers anak, urus aqiqah anak, ulang alik hospital bila anak jaundice dan lain-lain lagi
Semua perlukan RM, RM,RM...
Stress mommies yea...susu pun merudum la


Bagi mommies yang ada kekangan bajet bagi memliki set menyusu shaklee premium
Anda boleh cuba set bajet kami
Insha Allah berkesan jika
anda konsisten, minum air yang mencukupi, hindarkan perkara yang stress, jaga pemakanan, kerapkan menyusu dan terus berdoa..


 




ESP (Isolated Soy Protein--850g/ 30 servings
  • Protein tinggi berasaskan tumbuh-tumbuhan (soya), maka ia rendah lemak & bebas kolestrol
  • Membekalkan tenaga berpanjangan (lapar dik oii menyusu ni, maklumlah 1000ml susu = 1000 kalori untuk tenaga digunakan)
  • Baik untuk membina tisu baru (c-section mommy sgt digalakkan)
  • Susu ibu pekat lemak berkrim
  • Menggebukan kulit ibu
 Alfalfa Complex--330 tablets 
  • Milk booster
  • Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium = 1 gelas susu (woww!!)
  • Pelbagai jenis zat termasuk kalsium, fosforous, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid dll
  • Perapat zaman wanita moden
  • Merawat keputihan
Nak lebih budget dan masih belum percaya sepenuhnya?
Nak cuba-cuba dulu dengan harga yang lebih mampu milik?
Ada~set trial...
Nantikan post yang akan datang

Your Shaklee Independent Distributor
ID 1183558
Kelana Jaya



Sunday, 22 February 2015

Herbal Blend-- Multi Purpose Cream

Herbal Blend Multi Purpose Cream 

Murah ke murah???
Tak padan dengan manfaat dia yang banyak tu
Rugi kalau tak cuba...
Kena standby dalam handbag sebab ia kecil dan handy
Grab cepat sebab HQ selalu run of stock, terlajak laris

Manfaat penggunaan  Herbal Blend Multi Purpose Cream:
  • Bahan semulajadi seperti sage, rosemary, chesnut yang lembut dan tidak berminyak
  • Melembutkan kulit kasar di siku, tapak tangan dan tumit
  • Melegakan kegatalan akibat aczema
  • Melegakan gatal gigitan nyamuk
  • Melegakan kulit melecet
  • Hilangkan parut chicken pox dan kegatalan
  • Elak ruam bayi
  • Elak ruam susu
  • Menurunkan suhu badan anak yang demam jika disapu selepas mandi
  • Bebas paraben penyebab kanser
Dah murah tapi nak lebih murah?
Jom sertai kami sebagai ahli 

Whatsapp/sms Najiha 017 3413644
SID 1183558
Kelana Jaya

Set Milk Booster Shaklee

Mommy diluar sana mesti nak yang terbaik untuk bayi bukan? Ya, kita semua tahu susu ibu lah yang terbaik untuk bayi kita tapi tak semua bernasib baik... Mommy stress dah nak habis cuti bersalin tapi stok susu nan hadooo....Takpe, jom kenal dan cuba set milk booster yang super hot ni, InsyaAllah susu yang kurang kembali meriah...biiznillah...

ESP (Isolated Soy Protein--850g/ 30 servings
  • Protein tinggi berasaskan tumbuh-tumbuhan (soya), maka ia rendah lemak & bebas kolestrol
  • Membekalkan tenaga berpanjangan (lapar dik oii menyusu ni, maklumlah 1000ml susu = 1000 kalori untuk tenaga digunakan)
  • Baik untuk membina tisu baru (c-section mommy sgt digalakkan)
  • Susu ibu pekat lemak berkrim
  • Menggebukan kulit ibu
 Alfalfa Complex--330 tablets 
  • Milk booster
  • Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium = 1 gelas susu (woww!!)
  • Pelbagai jenis zat termasuk kalsium, fosforous, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid dll
  • Perapat zaman wanita moden
  • Hilangkan kelesuan
Vita-Lea (Iron Formula)--120 tablets 
  • Mengandungi 28 vitamin dan mineral penting
  • Memberi perlindungan daripada radikal bebas
  • Pemberi tenaga segera
Sustained Release Vita-C Plus--180 tablets 
  • Merangsang pembentukan collagen
  • Anti stress (mommy x stress, susu pun meriah....)
  • Mencerahkan kulit & melambatkan penuaan
  • Kurangkan kolestrol dan tekanan darah
B-Complex--120 tablets 
  • Meningkatkan penyerapan asid folik
  • Mengurangkan risiko kelahiran anak terencat akal & masalah kecacatan saraf tunjang
  • Meningkatkan konsentrasi
  • Awet muda
Mahal ke??? Cuba tengok berapa tablet setiap satu vitamin ni...berbaloi-baloi dapat makan berbulan-bulan...

Takpe2, jangan stress...ada set bajet dan set trial untuk dicuba..
nanti dalam post akan datang saya share ye..

Nak murah lagi, jadi ahli dan dapatkan potongan harga sehingga 30%

Jimat ke jimat???

Your Shaklee Independent Distributor
ID 1183558
Kelana Jaya

Saturday, 21 February 2015

Mudahnya Menjemput Rezeki

"Rezeki Lebih Mudah Dijemput Daripada Dicari..."--Fathuri Salehuddin
(MPH Award-Ultimet Winner For Best Malay Non Fiction2013)

Hmm inspired sangat baca dan cerita pasal rezeki ni
Maklumlah tahun 2015 ni tahun mencabar
Segalanya perlukan duit

Antara tips menarik yang dikongsi dalam buku ni
Cara magik macam mana nak tarik rezeki melalui SEDEKAH
Sebenarnya dah tau kan......tapi liat
Dan tak tahu cara





Konsepnya sedekah RM1 setiap hari selama 40 hari...


Hari
Jumlah (RM)
Tarikh
1
1

2
2

3
3

4
4

5
5

6
6

7
7

8
8

9
9

10
10

11
11

12
12

13
13

14
14

15
15

16
16

17
17

18
18

19
19

20
20

21
21

22
22

23
23

24
24

25
25

26
26

27
27

28
28

29
29

30
30

31
31

32
32

33
33

34
34

35
35

36
36

37
37

38
38

39
39

40
40






Kata penulis buku ni...boleh teruskan bersedekah hingga hari ke-365, bergantung pada tahap iman..
Ha..terasa ke terasa???
Kalau kira-kira jumlah yang perlu disedekah dalam tempoh 40 hari tu = RM  820
Banyakkan kan? Aikk berkira nampak...
Nilaikan sendirilah tahap iman kita....
Wallahu a'lam